Турска компанија Летвисион је од БМW аутомобила успела да направи еквивалент Трансформерсима у реалном свету.

Ове машине су назвали Летронс, а ради се о ремоте контролисаним БМW аутомобилима који се могу трансформисати у функционалне роботе, како се наводи на званичном сајту компаније.

У роботској форми, Летронс су у стању да ротирају главу за 120 степени, као и „говоре и помичу се у реалном времену,“ захваљујући камерама. Летронс могу да померају своје руке, торзо, индивидуалне прсте, али зато за сада не могу да померају ноге. Из Летвисиона кажу да би и ту функционалност могли да имплементирају, али су им потребна озбиљна средства за истраживање и развој оваквог пројекта.

У форми аутомобила, Летронс имају функционални волан, међутим ремоте контролисање ових возила им не дозвољава да буду коришћена на улицама. Летвисион наводи да би и то могло да се промени, имајући у виду да кола већ сада имају функционалан електрични мотор.

Тренутно постоје четири различита модела ових роботских аутомобила: Бизмут (плаво/црвени, налик Оптимус Примеу), Аргон (бело/плави), W0лфрам (наранџасто/сиви, и Тантал (сиво/црни). Из компаније најављују још модела „у блиској будућности.“

Тренутно постоје четири различита модела ових роботских аутомобила: Бизмут (плаво/црвени, налик Оптимус Прajму), Аргон (бело/плави), Voлфрам (наранџасто/сиви, и Тантал (сиво/црни). Из компаније најављују још модела „у блиској будућности.“

И док Летронс јесу на продају, из Летвисиона кажу да ће их продати искључиво купцима који испуњавају њихове критеријуме када је у питању њихово даље коришћење.

Прочитајте још: ОВО СЕ НЕ ВИЂА СВАКИ ДАН: Ево како су руски радници дошли на посао… (ВИДЕО)

Извор: theawesomer

Advertisements

loading...