Градски одборник у Скупштини града Ниша и бивши члан покрета Двери, Јелена Ђорђевић, приступила је данас Српском сабору Заветници. Тим поводом у Нишу је одржана конференција за јавност на којој се обратила и Милица Ђурђевић, члан Председништва Заветника. Из извора блиског Заветницима портал ,,Говори Србија“ сазнаје да ово није усамљени случај да разочарани чланови других покрета и странака прилазе Заветницима, јер их, како кажу ,,препознају као државотворну политичку опцију са великим потенцијалом јер су сваки успех постигли самостално, без трулих компромиса и одступања од ставова и принципа током шест година постојања, као и да су сви добро дошли“, а истичу да их највише има из Српске радикалне странке и Двери.

Као одборник у општини Медијана (град Ниш) од 2012. до 2016. године, Јелена се бавила кључним питањима и проблемима, као и социјалном политиком, а 2016. године испред листе Двери-ДСС постала је одборник Скупштине града Ниша. Ево шта је рекла о напуштању Бошка Обрадовића:

,,Како сам још тада приметила, на жалост, да Српски покрет Двери креће са одступањем од свог изворног програма, својих принципа и својих идеја, доносим одлуку да иступим из истог. Имала сам прилику да учествујем у власти, до тренутка када сам требала да спроведем своју личну политику, политику за коју сам се борила, за коју се сада борим и за коју ћу се у будуће борити, а то је: да политику не чине речи и обећања политичара, која се на жалост најчешће сведу на празна обећања, већ да политику чине дела и само дела њених представника. У тренутку када, према мишљењу већине Нишлија, се право својине и управљања над аеродромом ,,Константин Велики“ није требало уступити Републици Србији, излазим из власти показујући на тај начин да подржавам већинску вољу својих суграђана. Дакле, делом, а не речима, показујем својим Нишлијама да сам уз њих, да се борим за наше интересе и интересе нашег града, а не интересе партије у којој сам тада била. Од марта месеца 2018. године наступам у Скупштини града Ниша као самостални одборник, до овог тренутка од када ћу на првој наредној седници, која је већ за сутра заказана, наступати као одборник Српског сабора Заветници.“

Јелена је објаснила зашто се одлучила баш за Заветнике и шта је добила од њих заузврат:

,,Зашто Заветници? Српски сабор Заветници је покрет који од 2012. године доследан свом програму, а верујем да ћете се и ви сложити да је доследност најбитнија, однодно да би требало да буде најбитнија у политици. Заветници подржавају тај трећи пут, пут ван опозиције, ове ,,опозиције“ предвођене драганом Ђиласом, трећи пут о коме сам још пре пар месеци говорила. Заветници локалној политици дају потпуну самосталност, јер ми знамо шта нама треба у Нишу, знамо шта желимо, а шта не. Заветници показују да се неће крити иза појма ,,централизације“ како би сутра спроводили сепаратизам и делили Србију на Београд и остатак Србије.“ – нагласила је она.

,,Од овог покрета добила сам обећање да ће ме подржати и да ће се заједно са мном борити да јачамо наш Ниш, Лесковац, Врање, све општине и сва села на југу Србије, јер југ Србије, не заборавите, није ,,слепо црево“ Републике Србије.“ – рекла је Ђорђевић.

Она је истакла и да ће се локална политика заснивати на томе да се рођене Нишлије не осећају као грађани трећег реда и позвала све који су разочарани овом влашћу, овом ,,опозицијом“ коју предводи Драган Ђилас, као и све оне који не излазе на гласање годинама јер мисле да немају за кога да гласају, а посебно је позвала омладину да им се придружи и подржи политику у којој су најбитнија дела, а не лажна обећања.

,,Позивам и све странке, организације, удружења да нам се придруже у стварању трећег пута, који се данас у овом тренутку ствара у Нишу, јер је то једини прави пут.“ – рекла је она.

На крају се обратила и Милица Ђурђевић:

,,Ми смо данас овде са жељом да још више унапредимо деловање Заветника у јужној Србији. Вама је познато да смо ми овде одржавали низ активности и да у тренутку када смо сматрали да је неопходно направити АНТИНАТО протесте, нисмо се водили некаквом ,,београдизацијом“ као што то чине остале странке, већ смо протесте са истом жељом и истим напором направили и у Нишу и у Новом Саду.“ 

Она је рекла да је за Заветнике Србија као отаџбина недељива и да њихова жеља није само критика власти и опозиције, јер свачији потези говоре сами за себе, као и да ће они увек први критиковати сваки лош потез и похвалити све што је у државном и националном интересу.

,,Чињеница је да постоји велики простор да се појави једна нова снага на српској политичкој сцени, која ће повратити поверење људи који су дубоко разочарани и вратити им вољу да изађу на изборе. За нас је велика част што Заветници окупљају образоване, храбре људе и свакако Јелена као једна храбра, млада жена која се успротивила, подигла свој глас и која се трудила да говори у име грађана Ниша у Градској Скупштини је добродошла у Заветнике, јер ми заиста ценимо доследност, храброст и људе који држе своју реч, какав је и наш покрет.“

,,Желим да подвучем једну ствар коју Јелена у свом скромном излагању није желела нарочито да истакне, али ту сам ја да то приметим. Она данас није приступила странци која је на власти, она није посегла за фотељом или управним одборима, бенефицијама и запослењима, она је посегла за идејом! На нама је да учинимо све да јој омогућимо да ту идеју доследно и принципијелно спроведе.“ – закључила је Ђурђевић.

Ђурђевић је истакла и да је за Заветнике Ниш стратешки центар Србије и да је последњи час да се нешто предузме у том делу Србије, као и да су Заветници спремни да одговоре на све изазове и да ће отварати теме које други буду свесно и намерно избегавали.

,,Ми ћемо у Скупштини Ниша говорити у  име Нишлија, у име народа, у име радника, сељака, нишке младости која хоће да остане да живи у овом граду.  Трудићемо се да Јелени помогнемо, а не да јој из Београда дајемо упуте и директиве шта би требало да ради.“