Председник Србије Александар Вучић је наредио стављање комплетне Војске Србије у стање највише борбене готовости.

Наредба је пренета начелнику Генералштаба Војске Србије, а као разлог се наводи „напад албанских специјалаца на Србе на северу Косова и Метохије“.

Добро обавештени експерти и наши извори из врха Владе Србије, кажу да српска дипломатија већ контактира источне и западне светске силе, да ће Република Србија у складу са резолуцијом 1244 бранити све Србе на Косову и Метохији, што између редова значи и слање српске војске и полиције на север КиМ.

Председник Србије је са свим генералима на специјалној локацији војног објекта у Београду.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић огласио се поводом напада специјалаца РОСУ на Газиводе:

– Поводом напада Албанаца на север Косова и Метохије и хапшења Срба који нису починили било какво кривично дело наложио сам директору полиције да све специјалне и посебне јединице полиције стави у стање највише приправности.

Данас су 60 шиптарских специјалаца из јединице РОСУ упали на Газиводе, везали Србе који тамо раде и заузели положаје на кључним тачкама.

Министарство унутрашњих послова ће наставити да прати развој ситуације и предузеће све мере које држава буде наложила – саопштио је Стефановић.