Одговор Гласа јавности председнику Црне Горе Милу Ђукановићу поводом неистина изнетих приликом обраћања јавности у Короту 21. августа 2020. године.

Господине Ђукановићу,

Захваљујемо се на указаној медијској пажњи и обавештавамо Вас да је одувек слоган Гласа јавности „Ми не улепшавамо стварност“, а поштујемо и оно што рече наш великан Марко Миљанов: „Човјек вриједи само дотле док смије сваком рећи истину у очи“. Наша медијска кућа је саздана и путоказ су нам речи Владике Николаја Велимировића, који рече: „Истина је и у оковима слободна и у блату чиста и у тами светла и у гробу жива.“

Обраћамо Вам се јер видимо да, како наш народ каже, „Ваша бујна машта види свашта“, па вас најљубазније молимо да се Ви обратите и објасните Вашој јавности и нашим поштованим читаоцима шта је био разлог да 90-тих година пошаљете Ваше изасланике са службеним легитимацијама државне безбедности Црне Горе да у Ваше име, и за Ваш рачун, како су тада изјавили, изнуде, принуде и рекетирају Радисава Родића, покретача и оснивача Гласа јавности?

  1. Шта је био разлог да Ваши изасланици са службеном легитимацијом државне безбедности Црне Горе, у дворишту фирме у власништву Радисава Родића, оснивача и покретача Гласа јавности, нападају и стављају пиштољ прислоњен на чело Радисаву Родићу ради принуде и изнуде?
  2. Шта је био разлог да Ваши изасланици са службеном легитимацијом државне безбедности Црне Горе после десетак дана стављају Радисаву Родићу пиштољ у уста ради принуде и изнуде, а говорећи да је све то у Ваше име и за Ваш рачун?
  3. Шта је био разлог да Ваши изасланици са службеном легитимацијом државне безбедности Црне Горе у лику тадашњег декана Правног факултета у Подгорици и његовог брата, за велике паре покушају да рекетирају покретача и оснивача Гласа јавности?
  4. Шта је био разлог да Ваши изасланици са службеном легитимацијом државне безбедности Црне Горе, у рану зору пуцају кроз прозор собе на кући где је тог момента спавало четворо деце и пуком срећом зрно револвера Колт калибра 45 није погодило ниједно дете? Да ли је то био разлог што Ваши људи нису успели да принуде и изнуде рекет од покретача и оснивача Гласа јавности?
  5. Шта је био разлог да, према нашим поузданим сазнањима, Ваш човек од великог поверења организује и учествује у подметању бомбе под аутомобил, тада власника и оснивача медијске куће Глас јавности Радисава Родића, извршилац тога и данас није јавно откривен а, по нашем поузданом сазнању, и данас дани је у Вашем најближем окружењу?
  6. Шта је био разлог да Ви у последњих неколико месеци шаљете редакцији емисаре који прво под претњом, а после и нуђењем којекаквих финансијских погодности, сугеришу да престанемо да објективно извештавамо о Вама и Вашим пријатељима из криминогене средине у Вашем најближем окружењу?

Напомињемо, о свему изнетом горе постоји адекватна документација у београдској полицији, надлежном тужилаштву, као и Републичком МУП-у, а да не би губили време у претрпаним архивама и фиокама српских институција, наше наводе лако можете проверити преко особе из Вашег најближег окружења, која је у тим годинама била високопозиционирана у београдској полицији и сведок је без премца?

Сви ови Ваши изасланици су нам јако добро познати, те је њима и Вама тада постало врло јасно да је Радисава Рају Родића јако тешко контролисати, поткупити или усмеравати писање Гласа јавности, које искључиво служи да заштити интересе српског народа, који има право да зна истину о Вашим пословима и комбинацијама, јер „Ми не улепшавамо стварност“, врло ружну стварност потлачене, покрадене и економски девастиране Црне Горе.

Надамо се да ћете у најкраћем року обавестити јавност и наше читаоце, јавним обраћањем и одговором на постављена питања. Наравно, сматрамо да би најделотворније било да са Вама направимо интервју чим пре, и на тај начин, очи у очи, како то доликује и Вама и нама, разјаснимо бројне недоумице.

Господине Ђукановићу, желимо да Вас подсетимо на речи Јустина Поповића који рече: „Срећу и мир нећете купити оним парама за које сте продали образ и душу.“

С поштовањем,

Глас Јавности

Београд

Уредништво 22.08.2020. године.

Leave a Reply