Званични Техеран је објавио да су иранске снаге безбедности разбиле „терористичку ћелију“ која је спремала „нове немире, експлозије и убиства“.

Прецизирано је да је та „ћелија“ деловала у северозападном иранском граду Пираншехру и су приликом њеног „неутралисања“ погинула три припадника снага безбедности, да је један терориста ликвидиран, неколико њих рањени, а остали похапшени.

Претходно су на западу Ирана биле разбијене три мање терористичке „ћелије“.

Иначе, како је и најављивано, велике провладине манифестације одржане су данас у Техерану и још више од 40 иранских градова.

Власти тврде: са преко милион учесника који су „одлучно одбацили страно уплитање у унутрашње ствари земље и подржали владине мере против изазивача смуте и немира“.

На техеранском митингу је наступио и Ахмед Хатами, члан националног експертског савета, који је окупљенима рекао:

„Народ Ирана ће заглушти гласове страних агената који говоре у име америчког председника Доналда Трампа и израелског премијера Бњењамина Нетањахуа. Вашингтон мрзи Иран због пораза које су САД, Израел и њихови регионални помагачи претрпели у Сирији и Ираку“.

Хатами је открио да су противници Ирана намеравали да 10. фебруара – на годишњицу „исламске револуције“ – подигну оружани устанак против власти у Техерану.

Државни тужилац Ирана – Мохамад Џафар Монтазери – говорио је на митингу у граду Кум је открио да су Сједињене Државе формирале два центра за побуну. У ирачком граду Ербилу и у авганистанском Херату.

По његовој тврдњи, из та два центра су никле и помињане терористичке „ћелије“.

Извор: fakti.rs