Мештани Делиблата успели су да истерају своје, па након протеста и петиција мигрантски камп ипак неће бити у близини тог места. Kажу – има места за наше људе заражене короном.

Мигранти су били довезени у неколико комбија, након чега су јуче мештани блокирали улаз у Делиблато, као и улаз у ШРЦ Чардак. Предлажу да се у том одмаралишту лече наши људи заражени короном.

Полиција је, како су демонстранти рекли репортерима МОНДА, одлучила да мигранте врати, али се не зна где.
„Имамо поуздане информације из полиције да од тога неће бити ништа. Наша идеја да је простор Чардака боље искористити на шаље људе оболеле од короне. Ми смо мултинетничка средина, овде живе Срби, Мађари, Румуни… Плашимо се да ће они (мигранти) да наруше тај склад. Сматрамо да не би требало да буду ту. Али видимо да је проблем са камповима, зато доведите људе да се лечимо од короне“, рекао је за МОНДО мештанин Делиблата Петар Стаменовић.

ШРЦ Чардак налази се у првом степену заштите, Специјалног резервата природе Делиблатска пешчара. У овом одмаралишту које се састоји од 10-ак зграда већ су били смештени мигранти и требало је да дође још њих, сазнаје МОНДО. Тамо сада бораве само два пса.

ШРЦ Чардак је био и колективни центар за смештај избеглих и расељених лица 90-их година, а затворен је 2012.године.

Leave a Reply