Данас се у Црној Гори одржавају парламентарни избори и упоредо са њима и локални избори у општинама Будва и Котор, Андријевица и Гусиње.

Црногорци 11. парламентарне изборе дочекују дубоко подељени, у атмосфери подигнутих политичких тензија између владајуће ДПС Мила Ђукановића и опозиције, а из оба табора поручују да очекују победу.

До 13 часова на изборима у Црној гори гласало је укупно 54,1 % бирача. У Подгорици је на изборе изашло 54,4 %, а на северу Црне Горе 48,6 %.

View this post on Instagram

ЦРНА ГОРА ВЕЧЕРАС СЛАВИ ПОБЈЕДУ‼️ ➡️Предсједник Праве Црне Горе и кандидат за посланика велике народне коалиције „За будућност Црне Горе“ Марко Милачић обавио је своје бирачко право у друштву својих синова Вука и Давида. Након гласања, Милачић је изјавио: „Ово није питање политичких партија, ово није питање политике, ово је питање наше дјеце, наших породица, нашег образа и части, нашег достојанства. То ми бранимо данас у Црној Гори“, рекао је Милачић након гласања у Подгорици. Милачић је истакао да огромна излазност показује да се народ ослободио, али поручује да сви морају бити на опрезу, јер је режим већ посегнуо за разним криминалним радњама. „Данас пишемо историју, већ смо побиједили, остало је да вечерас прославимо нашу велику побједу. Народ се потпуно ослободио и вечерас ће Црна Гора послије толико година да слави – сви као једно биће, једна душа, једно тијело и само једна мисао – Црна Гора, али она слободна, исконска, часна, поштена, права – Његошева Црна Гора“, казао је Милачић. На питање да ли вечерас може доћи до нереда на улицама Црне Горе, Милачић је одговорио да једино Мило Ђукановић може да изазове нереде. „Он увијек прича о нередима и нестабилностима када губи, када је паника у његовим редовима. Што се нас тиче, нема никаквих нереда, нема никаквог насиља, напротив, постоји само Божија сила. Ми ћемо бити достојанствени као у протеклих пола године, а уколико неко и помисли о нередима, то ће бити Мило Ђукановић. То му као народ нећемо дозволити. Ми ћемо славити нашу побједу и позивам га да и он једном у животу буде зрео и да не помисли на био какве инциденте и нестабилности, јер ми овдје, као што видите, долазимо са дјецом, бранимо породице, бранимо Бога. На памет нам не пада било какав инцидент, то само пада на памет онима који и причају о томе – Мило Ђукановићу и његовима.“, поручио је лидер Праве Црне Горе.

A post shared by Prava Crna Gora-Marko Milačić (@pravacrnagora) on

Излазност до 12 часова

До 12 сати на бирачким местима гласало је 45.3% бирача, односно 244.600 грађана са правом гласа.

То је за 15.4% више него на парламентарним изборима 2016. када је до 12 сати гласало 29.9% бирача.

Председник Праве Црне Горе и кандидат за посланика велике народне коалиције „За будућност Црне Горе“ Марко Милачић гласао је данас на парламентарним изборима и оценио да велила излазност показује да се народ ослободио и да ће опозиција прославити велику победу.

  • Ово није питање политичких партија, ово није питање политике, ово је питање наше деце, наших породица, нашег образа и части, нашег достојанства. То ми бранимо данас у Црној Гори – рекао је Милачић након што је у друштву синова гласао у Подгорици.

По незваничним подацима излазност у Никшићу у овом тренутку је изнад 50 одсто!

У Беранама до 11 сати гласало је 47,5 одсто, до је у Рожајама излазност 12,5 одсто.

У Плаву, на бирачким местима где углавном гласа православно становништво иузлазност је од 40 – 50 одсто, а на бирачким местима где су бошњаци 10-20 одсто.

Leave a Reply