Ниво поверења које Руси имају у своју војску порастао је чак на 86 посто. То је резултат модернизације руске армије, изјавио је министар одбране Сергеј Шојгу, говорећи на омладинском форуму.

Он је са гордошћу рекао да народ данас у Русији највише верује војсци. Интересантно је да је ранијих година највећи ауторитет у руском друштву имала Руска православна црква, знатно већи од било које политичке институције или партије. Али сада је на врху пирамиде поверења руска армија.

Шојгу је подсетио да је пре само десетак година поверење према војсци у Русији било највише 29 одсто. Тада су грађани Русије у већини сматрали да војска не може да заштити своју земљу.

  • Русија је сада лидер у свету по савременом оружју које има наша армија – казао је Шојгу.

Због тога што Русија сада има модерну армију, порастао је интерес код младих за војну професију. Наиме, 1. августа уписано је у војне образовне установе више до 13.000 младића и девојака. У просеку је за једно место конкурисало четири кандидата, а за неке професије и по шесторо.

Значајно је порастао и интерес девојака за војну професију. Министар Шојгу је казао да се за пилотску школу у Краснодару пријављује више девојака него за избор лепотица. За једно место у Краснодару конкурисало је 12 девојака, а за војномедицинску академију за једно место конкурише више од 20 кандидата.

Бранко Влаховић – стални дописник Novosti.rs из Москве

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар