Од прошле колумне прошло је седам дана, а већ су три догађаја завреднила да на њих упутим пажњу јавности. Почећу хронолишки.

Збила се још једна шетња суботом, без циља. Не би се опет враћао на „гуруе“ суботарског сабирања: Карановићку, Душка или браћу Трифуновић. Чак и незаинтересовани су имали прилике да се упознају са отворено антисрпским јавним радом поменутих. С тога ћу се осврнути на званичног организатора тих самозвано грађанских шетњи – Анасоновић Јелену. Која се службено води као организатор, што и сама на својим профилима поносно истиче када лично позива грађане у својству организатора. Притом посетиоци њених профила на друштвеним мрежава, не могу избећи видети, поред њеног позива на „суботње грудвање“ и врло истакнуте објаве о српском јунаку, за ког пише цитирам: fun fact: не каже се „Ратко Младић“ него „осуђени ратни злочинац Ратко Младић“ #обавезно.“

Дакле свакоме иоле незадовољном човеку, коме се шета апелујем да се претходно информише о сазивачима шетње. Који су се иначе већ стигли посвађати међу собом јавно, ни мање ни више око термина следећег им збора. Јер како је један од вођа њих чувени мултикултурални либерал и људскоправаш Бошко Обрадовић написао: „Нема стајања, видимо се: 16.01.2019.“ Да су га моментално саборци почастили горим погрдама, него што користе иначе да етикетирају припаднице лепшег пола које су се одважиле да медијски извештавају другачије од окупљене масе. Показни експеримент западних амбасада је имао већ сутрадан свој епилог.

У недељу на локалним изборима у 4 општине убедљиво је победила партија председника Републике. Издвојио би макар два од четри резултата. Прво: гласове у општини Дољевац , где је излазност била 75% уписаних бирача, и од тог броја њих 83% је гласало СНС. Дакле, зна ли уопште „круг БГ двојке“ где је Дољевац? Други су Лучани. Главна узданица „шетачке“-прозападне опозиције, где су на твитеру били уверени да баш ту Вучић пада. И како народ каже: „Прави планове да ти се Бог смеје“. Народ Лучана је рекао своје : 66% поверења партији председника. Док сва та, с коца и конопца, налогом из амбасада  неприродно уједињена опција, чак уз све лично присуство свих својих великих лидера није освојила више од 10%, што би у броју изашлих бирача било чак 3 пута мање него што су само саме Двери имале на претходним изборима у истој општини.

Дакле, српски домаћини Драгачева и те како разумеју шарену лажу у коју је запад спаковао сложно: Двери и све деривате ДС-а. Трећи и најбитнији догађај збио се у Њујорку. Србија је питање своје јужне покрајине на велика врата вратила пред Савет безбедносни УН-а. У обраћању пред свим силама света председник Србије Александар Вучић је неустрашиво бранио правду, заступао чињеничну истину. Учинио да свет опет чује о српском страдању на КиМ, неправди подржаној од дела запада супротно међународном праву и чак свим међудржавно правно обавезујућим актима које и данас важе.

Народе мој, не дозволи да те најгори међу нама користе против сопствене државе у времену када сви заједно као један морамо да целом свету кажемо: Космет је Србија!

Миша Вацић

loading...