Министар одбране Александар Вулин обишао је обуку припадника 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде у околини Алексинца у зимским условима и поручио да ће се побољшати квалитет њихове опремљености.

Вулин је казао да су припадници 63. падобранског батаљона и припадници Специјалне бригаде најелитнија формација која свакодневно показује да Србија може да буде сигурна и мирна „када има овакве људе и када има овакву војску“.

– Ми ћемо водити рачуна о њиховој обучености и побољшаћемо квалитет њихове опремљености, али оно што је свакако најважније, водићемо рачуна да квалитет људи који припадају Специјалној бригади, као и квалитет људи који су у 63. падобранском батаљону остане на овако високом нивоу – казао је Вулин.

Припадници 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде Копнене војске су приказали начин планирања и организацију сегмената обуке у зимским условима, која се изводи у условима ниских температура и на тешко проходном земљишту, као и рад у рејону базе, а у завршном делу приказа извели су и гађање стрељачким наоружањем.

Данашњем обиласку су присуствовали заменик команданта Здружене оперативне команде Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Илија Тодоров, заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Владета Балтић и командант Специјалне бригаде бригадни генерал Мирослав Талијан.