Митрополит црногорско-приморски Јоаникије и члан Председништва БИХ Милорад Додик састали су се у манастиру Ждребаоник код Даниловграда.

  • Добио сам позив да будем на устоличењу, али смо из познатих разлога одлучили сви ми да не долазимо да не буде нека шпекулација којој су неки склони – нагласио је Додик.

Он је додао да му је част што ће данас разговарати са митрополитом Јоаникијем.

  • Одлазим у манастир да попричамо о свему, да видимо шта ми можемо помоћи и да му захвалим за истрајност, човеку који несумњиво остаје у оквиру онога што је српска православна вера и Црква и то је сада најважније – рекао је Додик.

Додика је дочекао митрополит Јоаникије који је рекао да је српски члан Председништва БиХ, у немогућности да присуствује устоличењу на Цетињу 5. септембра, данас дошао да му честита.

  • Из Републике Српске увек чујемо поруке братског помирења – казао је митрополит, даривајући Додику икону Богородице и благословивши Додика и Републику Српску.

Додик је навео да је са неразумевањем пратио нека дешавања, али да му је нејасно да у „колевци наше вере и народа неком смета своја црква“. За Јоаникија је казао да је прави човек за митрополита и да верује да ће он окупити све људе.

  • Ако изгубите идентитет, изгубићете све. Да није било цркве не би било ни нашег народа кроз историју. Зато цркву треба чувати јер је она гарант нашег опстанка – казао је Додик.

Истакао је да је политика нешто друго од цркве и тако треба остати, јер црква има своју мисију.

  • Наша црква је извор уточишта и наде – казао је Додик.

Манастир Ждребаоник је манастир Српске православне цркве који се налази на левој обали реке Зете у Секулићима, надомак Даниловграда.

Оставите Коментар