Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић најавио је да ће Председништво странке за десетак дана утврдити коначну листу кандидата за народне посланике и да ће на њој бити око 57 одсто нових имена.

Вучевић је после седнице ГО Српске напредне странке, на којој се на почетку обратио лидер напредњака Александар Вучић, пренео да се на њој разговарало о изборном процесу, кандидатима СНС и о потенцијалним коалиционим партнерима.

„У наредних пар дана завршићемо разговоре са преосталим коалиционим партнерима и договорити потенцијалну сарадњу“, рекао је Вучевић.

Истиче да ће СНС одбори на локалу следити исту политику и да ће бити пуно нових кандидата на листима, као и за градоначелнике и председнике општине.

Рекао је да ће то бити конкретизација и реализација онога што је најављивао председник Вучић и да то није само „мртво слово на папиру“.

„Поносни смо што смо показали да Србија има будућност и да су наша деца та која доносе нову енергију и нову снагу“.

Истакао је да је то дивна омладина и да су већина полазници страначке академије, као и да ће тако Српска напредна странка показати да има снаге за промене и да је спремна да буде још одговорнија пред грађанима.

Kако је рекао, кулминација ће бити 28. јуна на конгресу Српске напредне странке када ће бити изабрано пуно нових кадрова.

Сматра да ће ово бити веома тешки избори и тешка кампања.

„Сви други ће имати лагоднију позицију, а Српска напредна странка ће морати да одговара на тешке нападе и питања, као што је питање KиМ, региона, економију и слично, о чему ће пре свега председник Вучић морати да одговара.

Вучевић је рекао да ако СНС у најмању руку не буде имао исти изборни резултат као 2016. године, што сматра да и није довољно и да се иде на бољи резултат, у СНС нису сигурни да неће доћи до коалиције других странака које ће у том тренутку моћи да формирају већину.

„Пред нама је неизвесна политичка утакмица, али верујемо да грађани цене оно што је урађено и план за будући период, представљен кроз пројекат Србија 2025“, навео је Вучевић.

Додао је да ће свакако Српска напредна странка имати пуно нових кандидата на свим нивоима, већ у наредних десетак дана и да је спремна да освежи своје редове и да се бори за бољу Србију и њену децу.

Оставите Коментар