Нови вртић површине преко 400 квадрата, који је изграђен средствима општине Грачаница, опремио је град Суботица тако да је исти од петка пуштен у употребу. Око стотину деце Предшколске установе „Наша радост“ у Угљарима надаље ће боравити у новом, савременом објекту.

Директорица вртића Љиљана Мартиновић захвалила је градоначелнику Суботице Богдану Лабану на помоћи у опремању вртића истакавши да су услови за рад и боравак деце данас више него добри.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић казао је да су изградњом вртића мештани Угљара добили много јер њихова деца сада могу да одрастају у добрим условима.

– Драго ми је и што су васпитачи добили адекватан простор да образују и чувају ову децу да их негују. Желим да одам и велику захвалност градоначелнику Суботице господину Лабану који је донацијом опремио ово обданиште. Сарадња између наше најсеверније општине и општине Грачаница се наставља и могу да гарантујем да ће та сарадња из године у годину бити све јача и јача – рекао је Поповић.

Градоначелник Суботице потврдио је да се сарадња између две, како је казао братске општине, наставља.

– Није случајно, али јесте симболика, да и предшколска установа у Суботици носи назив „Наша радост“. Радујем се што смо данас пустили у рад нови објекат. Радимо на заједништву које је преко потребно српском народу, највише вама овде, али и ми смо увек ту да вам будемо подршка не само на речима него и на делима. Сигуран сам да председник општине Грачаница зна какву подршку има из целе Србије. – поручио је Лабан.

Пре обиласка унутрашњости вртића у Угљару гости су уживали у дечијем карневалу малишана који је приређен поводом Дана општине Грачаница.

У оквиру посете општини Грачаница поводом Дана општине, градоначелник Суботице са сарадницима састао се у петак са председником општине Грачаница, а након тога присуствовао је полагању камена темељца за изградњу куће породици Немање Стевића из Сушице који је недавно смртно страдао у саобраћајној незгоди.

Оставите Коментар