Не бојимо се глади тако да ћемо победити све ово“, каже бака Видосава која на северу Косовске Митровице продаје најјефтинији хлеб. Она га је сама направила, а неће дозволити да деца гладују, па је спремна да пецива даје и гратис.

У видео снимку који се појавио на Јутјубу, бакица, за коју се наводи да се зове Видосава, прича о производима које је сама месила. Њене цене су најниже у Митровици, а да нико не би био гладан – кифлице поклања.

Испричала је да продаје старинске погаче, питу гибаницу, домаће развијене коре, домаће бурек пите са блитвом, такође домаћом, као и пихтије, које су се крчкале док је развијала коре.

– Све је то тазе свеже, могу на празник да вам се закунем – каже ова жена.

Она каже да има и кифлице, које деци даје гратис. И другим својим потрошачима, додаје.

Векница хлеба је 25 динара, погача 80, а 60 динара кошта друга погача, која има тачно килограм.

– Није то кора, петоро то може да једе и да остану сити.

На коментар да су њени производи најјефтинији у Митровици овог јутра, она каже следеће:

– Ја сам то јутрос чисто онако, јер сам и увек раније. Али пошто је несташица не бих да деца гладују. Ево и кифлице сам донела, ако случајно нестане, да деца могу да поједу. Жито је моје, тако да се не бојим. И ја имам унучиће – рекла је ова хумана бака.

Њен гест подстакао је и друге на доброчинство.

„Браво! Остави свој текући рачун, да и ја вама помогнем. Морају се Срби држати заједно. Поздрав из Републике Српске“, коментар је који се нашао испод овог видеа на Јутјубу.

Залиха брашна на северу Косова и Метохије, којима се снабдевају и енклаве јужно од Ибра, има за још пет дана, речено је јутрос Тањугу у једној пекари на северу КиМ.

Хлеба има у Косовској Митровици и векна кошта исто колико и јуче, 50 динара, док је у Јужној Митровици хлеб поскупео са 25 на 50 центи, односно сада кошта 60 динара, преносе медији.