Сијера Леоне повукла је признање Kосова као независне државе, изјавио је данас министар спољних послова Ивица Дачић, који се налази у званичној посети тој земљи
Сијера Леоне, која се налази у западној Африци на обали Атлантског океана, 18. је држава која је повукла признање Kосова као независне државе.

I SIJERA LEONE POVUKLA PRIZNANJE KOSOVA! Dačić: Lažna država više nema većinu u UN! (VIDEO)
  • Са посебним задовољством могу да покажем ноту од Министарства спољних послова у којој се наводи да Сијера Леоне повлачи признање Kосова као независне државе и поштоваће резултате до којих се дође у дијалогу, уз посредовање ЕУ и УН – рекао је Дачић Тањугу.

Шеф српске дипломатије каже да тренутно, од 193 чланице УН, 92 земље признају независно Kосово, 96 земаља не признаје Kосово, док се пет земаља налази у флуидном ставу, односно углавном признају Kосово, али више не гласају за Kосово.

  • То значи да Kосово више нема већину у УН – рекао је Дачић Тањугу.

Он је навео да је ово „отпризнавање“ независности Kосова од посебне важности за Београд и подсетио да је Сијера Леоне била међу првим државама која је признала независност Kосова 2008 године.

Дачић је рекао да је у Фритауну имао успешне разговоре са председником Републике, да је договорено да се билатерални односи, који су годинама били у застоју, унапреде.

  • Председник је дао налог Министарству спољних послова да преиспутају свој став о признању Kосова – рекао је Дачић.

Дачић је рекао и да се очекује посета председника Сијера Леонеа у јуну, пре чега ће у Србију доћи и министарка спољних послова, како би припремила посету.

Оставите Коментар