Приликом обилазака школа на Косову и Метохији и разговора са директорима школа, дошли смо до информације да у већини школа и то углавном сеоских и изолованих, фали једна ствар која је нама тако свакодневна и нормална, а њима тренутно недоступна – лопте.

Већина школа има проблем са мањком лопти, а лопта је сложићете се симбол игре и радости за свако дете. Сеоска школа у Дрену на тринаесторо деце има једну лопту, а школа у Лепосавићу на 600 деце има пет лопти.

Стога, позивамо вас, а уједно и све спортске клубове које желе да допринесу срећи наше деце, да донирају лопте за фудбал, кошарку и одбојку онолико колико могу и желе.

Оно што је нашој деци у централној Србији свакодневна радост, на Косову и Метохији се жељно ишчекује. Зато, Срби, пошто смо спортска нација изађимо на терен хуманости још једном и победимо за наше будуће шампионе са Косова и Метохије, јер међу њима сигурно стасавају неки нови шампиони репрезентативци!

Сви који су заинтересовани и вољни у складу са својим могућностима, могу помоћи ову акцију и донирати, уплатом на динарски жиро рачун број: 340-11013053-38 код Ерсте банке са назнаком „Лопте солидарности“. А за уплате из дијаспоре PAYPAL-ом на [email protected]. Такође, за правна лица постоји и могућност донирања путем уговора о донацији.

Наше мало је некоме много!

Оставите Коментар