Текст у потпуности преузет са ДДО.

Није поента да се они клањају овим институцијама. Далеко од тога. Али ликови мало мало па на Твитеру отворено признају како су изгубили културолошку битку.
Читај рапава скичања рахитичног носорога како смо ушли у Средњевековље и слично хахаха.
Но не тако давно није било овако светло. Наиме запад је са својим методама хибридног рата заиста успео сломити српску омладину рођену касних 70их и 80их година.
Поготово ону из урбаних центара. Те кринџаре су вам највише наличиле данашњим Загрепчанима. Дакле тешка либералштина, нихилизам и кринџ у потоцима генерално.
Сетите се само оне серије „Лисице“ хахаха.
Провинцијалци пак би по доласку у Београд и Нови Сад на студије били још гори од Ђубричко дегена. Баш тешка чамотиња. Шифра Чмарело.
Али хвала Богу имали су отпора. То је прво било релативно примитивно и махом у навијачком колориту па су их зато тако лако пропагандно неутралисали.
Такође ваља споменути то да су до 2012. године насртаји служби на националисте били значајни.
Али када је Вучић дошао на власт, махом је гледао да их приведе на своју страну кроз феномен бот патриЈотизма. Мада искрено није дирао оне независне, а могао је.
Просто нема ту усташоидну енергију, а често се и идентификује са њима јер је у младости и сам био такав.
Па се сходно реченом идеја како тако развијала. Али посебан замајац су дале позитивне геополитичке тенденције, мим сцена и пресудно Црква. Која је одлучујуће допринела феномену ренационализације па чак и рехристијанизације Срба. Тај рефлекс данас добрим делом прати и јавност па је према томе јако необично кад се само присетите ДОС петоколонашког наратива из прве деценије овог миленијума.
Буквално као призори са друге планете.
Но кључна година би била 2020. када је Вучић зарад утицаја Цркве па и новопробуђене народне енергије просто био приморан да своје проевропске протестантске осеротине замени са држањем за ракију, одласцима у Цркву и малтене слобистичком реториком око Космета. Тако да диктирамо наративе.
Што екавске Усташе доводи до таквих граница лудила да уз мизогине испаде буквално позивају на финално решење контра Косоваца, Срба Пречана и слично. Елем наше време долази, толико…

Оставите Коментар