Представници организације Стуб полагањем венаца обележили су Дан ослобођења Новог Сада у Првом светском рату.

На Спомен крст палим борцима од 1912-1918. године, а поводом обележавања 9. новембра – Дана ослобођења Новог Сада у Првом светском рату, венце су положили Михаило Јањић, покрајински повереник Стуба и секретар повереништва Огњен Мандић.

View this post on Instagram

НАШИ ПРЕЦИ УЛОЖИЛИ СУ СВЕ ЗАРАД ВЕЧНОСТИ И СЛОБОДЕ! Представници организације Стуб полагањем венаца обележили су Дан ослобођења Новог Сада у Првом светском рату. На Спомен крст палим борцима од 1912-1918. године, а поводом обележавања 9. новембра – Дана ослобођења Новог Сада у Првом светском рату, венце су положили Михаило Јањић, покрајински повереник Стуба и секретар повереништва Огњен Мандић. "Европа је у Првом светском рату изгубила десет милиона људи, а на сетском нивоу цифре говоре више од петнаест милиона људи. Три царства нестају са светске позорнице, једна невоља смењује другу током тих туробних година, а наш велики народ успева убрати дуго сањану слободу 9. новембра 1918. када град Нови Сад бива ослобођен. Ако су наши преци тада уложили све зарад вечности и слободе, остаје да поменом на њих будимо дух слободе без кога Нови Сад не би одликовале оне истинске и свеприхваћене вредности знања, умећа, сусрета и солидарности. Наш град више од века после ових догађаја уписује своје име изнова на карти Европе и Света, осваја и плени својим врлинама и именима најбољих појединаца путем образовања, науке, спорта и културе" истакао је Огњен Мандић из Стуба.

A post shared by Стуб Нови Сад 🇷🇸 (@stub.ns) on

„Европа је у Првом светском рату изгубила десет милиона људи, а на сетском нивоу цифре говоре више од петнаест милиона људи. Три царства нестају са светске позорнице, једна невоља смењује другу током тих туробних година, а наш велики народ успева убрати дуго сањану слободу 9. новембра 1918. када град Нови Сад бива ослобођен.

Ако су наши преци тада уложили све зарад вечности и слободе, остаје да поменом на њих будимо дух слободе без кога Нови Сад не би одликовале оне истинске и свеприхваћене вредности знања, умећа, сусрета и солидарности. Наш град више од века после ових догађаја уписује своје име изнова на карти Европе и Света, осваја и плени својим врлинама и именима најбољих појединаца путем образовања, науке, спорта и културе“ истакао је Огњен Мандић из Стуба.

Leave a Reply