Живот политичара Веље Илића испуњен је насиљем, пребијањем новинара, политичких неистомишљеника, дружењем са лицима са друге стране закона и корупционашким аферама. Његов стил живота се одразио и на његову породицу. Јован, син Веље Илића, учествовао је у више туча по чачанским дискотекама и клубовима. Његова ћерка Дијана, иако удата за полицајца, врло често је у друштву сумњиивх лица. Међутим, од све деце, Веља Илић највише поверења има у ћерку Наталију, којој је наменио најозбиљнији задатак – чување његовог новца.

Веља Илић новац стечен корупционашким аферама у последњих двадесет година није могао лично да пласира на тржиште, тако да је ту искористио своју ћерку Наталију, која после удаје мења презиме у Ракићевић. Прљав новац Веље Илића, Наталија Ракићевић искористила је за изградњу луксузног старачког дома „Винијум“, у Качулицама, недалеко од Чачка. Овај луксузни старачки дом простире се на десет хектара земљишта. Вредност земљишта и изграђених објеката је преко 2.000.000 евра. У оквиру овог старачког дома налази се 44 апартмана са смештајним капацитетом од 100 особа. Поред главне зграде, у оквиру дома за стара лица налази се још неколико објеката.

Фото: istraga.rs

Наталија Ракићевић је основала предузеће и изградила дом за стара лице „Винијум“ у којем је сада директор. Иако је Веља Илић неколико пута изјавио да он није власник овог старачког дома и да је његова черка Наталија само суинвеститор са „неким човеком који држи фирме у Београду и Москви“, а којем Веља чак не зна ни име, испоставило се да то није истина. Још један суинвеститор „Винијума“ не постоји, а Веља Илић је једини власник свих непокретности. Шта више, према Уговору о пословно – техничкој сарадњи који је закључен између Веље Илића и предузећа „Винијум”, расподела добити је таква да њему иде 80 % добити овог предузећа, док „Винијуму“ (односно, званичној власници и директорки Наталији Ракићевић) остаје само 20 % добити.

Наталија Ракићевић није умешана само у аферу око изградње дома за старе у Качулицама, већ и у аферу са предузећем „Бетоњерка“. Детаље о пословању фирме „Бетоњерка“ Истрага ће писати у неком од наредних текстова. Наиме, иако је приватизована компанија „Бетоњерка“ из Чачка пословала са губитком, Наталија Ракићевић је од овог предузећа за своју фирму „Винијум“ добила позајмицу у износу од два милиона динара, од којих 1,2 милиона динара никада није вратила. Иако је Наталија Ракићевић тврдила да је тај новац враћен, финансијски извештаји доказују да је тих 1,2 милиона динара ипак остало у „Винијуму“, чији је она власник. Власник фирме „Бетоњерка“ је Срђан Аџемовић Аџем, кум Веље Илића и члан звездарског криминалног клана. На челу звездарског клана налазио се Средоје Шљукић Шљука, а након његове смрти неформални вођа постаје Срђан Аџемовић Аџем. Срђан Аџемовић је шеф обезбеђења странке “Нова Србија”. Чланови обезбеђења ове странке су углавном лица са криминалном прошлошћу. Људи Срђана Аџемовића примећени су на протестима у Београду како обезбеђују другу ћерку Веље Илића, Дијану, која је блиска организаторки протеста, Јелени Анасоновић.

Оставите Коментар