Министар одбране Русије Сергеј Шојгу честитао је новогодишње празнике руским војницима и ветеранима, истакавши да 2020. година није била лака, али да је то само ујединило руску војску.

„Поштоване колеге! Драги ветерани! Остало је неколико часова до нове, 2021. године. Свако од нас дочекује овај дивни празник с надом да ће обиловати добрим догађајима, да ће се све жеље сигурно остварити, а да ће наши вољени бити живи и здрави. 2020. година је донела много искушења. Пандемија вируса корона нагло је променила уобичајени начин живота, покушала је да нас удаљи једне од других, али нас је тиме само ујединила у борби са тим озбиљним изазовом. Направили смо још један корак напред. Руска армија је постала још савременија и технолошки напреднија. Данас је у стању да пружи достојан одговор на сваку претњу, да заштити суверенитет земље и мирни живот грађана“, рекао је Шојгу на почетку обраћања.

Према његовим речима, за развој и јачање руске војске заслужни су сви они који поштено и одговорно извршавају своју службену дужност, савесно раде у интересима јачања одбрамбене способности земље, који умножавају славне традиције генерације победника.

„Свето поштујемо подвиг ветерана, који су спасили свет од нацизма. Наставићемо да пружамо отпор свима који покушавају да измене нашу историју, да умање допринос Великој Победи“, истакао је Шојгу.

Министар је упутио најбоље жеље онима који су за празник на свом положају, бране националне интересе Русије ван њених граница, реализују мировне и хуманитарне мисије. Такође је искрено захвалио руским војним лекарима, градитељима, Снагама радијационе, хемијске и биолошке заштите.

„Ви сте данас на првој линији. Ваш професионализам, посвећеност и, наравно, добра срца помогли су да се спасу здравље и животи многих и многих људи“, истакао је министар.

На крају је Шојгу пожелео војницима здравље и благостање и да им наредна година донесе срећу, подари радост од сусрета са пријатељима и породицом.

Оставите Коментар