Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да је данас Драгица Гашић, повратница у Ђаковицу, по повратку из Клине и посете сестри, затекла обијен и испретуран стан, да су јој украдени сигурносна камера и рутер за интернет, уз друге личне ствари и храну коју је добила.

Петковић је у писменој изјави указао да то показује да се наставља системски прогон Драгице Гашић.

Директор Канцеларије за КиМ наглашава да је малтретирање које Драгица доживљава директна последица политичких порука из Приштине и албанске јавности у којој се као проблем перципира повратак те Српкиње у свој стан и Ђаковицу, али не и претње клањем, каменовање којима је непрекидно изложена.

  • Не само да су јој одузета блиндирана врата која смо, као Канцеларија за КиМ, обезбедили да јој се повећа безбедност, него јој се ускраћују и основна људска права, брани јој се да купи хлеб или основне животне намирнице, а власти у Ђаковици покушавају и правним насиљем да јој одузму стан – навео је Петковић.

Додаје да је очигледно да су они који су Драгици забранили да угради блиндирана врата, желели да јој по ко зна који пут нацртају мету на челу и њихове претње су се оствариле.

Докле ће Драгица бити мета екстремиста?

Упитао је где је била Косовска полиција да чува Драгичин стан, где су биле међународне мисије, шта још Драгица треба да доживи и преживи, да би јој се омогућио опстанак у Ђаковици, као и докле ће Драгица Гашић бити мета есктремиста.

  • Ово су све питања на која ни мређународна заједница, нити власти у Приштини не пружају одговор, али ми нећемо престати да их постављамо и скрећемо пажњу целокупне јавности на проблеме Драгице Гашић – истакао је.

Петковић је навео да ће о најновијем инциденту обавестити Брисел, али и међународне мисије које делују на простору Косова и Метохије.

Каже и да ће Канцеларија надокнадити Драгици сву штету коју је претрпела и помоћи јој свим расположивим ресурсима да се избори за своје право на повратак, останак и опстанак на Косову и Метохији.

Оставите Коментар