Наставник хемије Милош Стојнић из новосадске ОШ „Бранко Радичевић“ суспендован је због спорне објаве на друштвеној мрежи Инстаграм
Он се сликао са ђацима српске националности којима је, како је наведено у првобитно објављеној вести, сугерисао да подигну три прста. Ту фотографију је потом поделио на Инстаграму уз натпис „Српчићи моји“.

То је изазвало реакције како појединих родитеља тако и јавности на друштвеним мрежама. Директорка поменуте школе суспендовала је наставника Стојнића и покренула дисциплински поступак. Такође, огласило се и Министарство просвете које је осудило овај поступак наставника и истакло да ће га санкционисати.

Након објављене информације о професору, чија деца похађају наведену школу су контактирали медије да изнесу и другу страну приче.

Родитељ девојчице која похађа ОШ „Бранко Радичевић“ је испричао како су деца покренула петицију да се заштити Сројнић кога називају – „омиљеним наставником“. Такође, сва деца са спорне фотографије су по његовим сазнањима потписала изјаву са две ставке у којима се каже:

хтели смо заједничку слику са наставником хемије
у мојој групи нико се није осећао лоше

  • Моја ћерка иде у исту школу и он им је тамо омиљени наставник и деца су покренула петицију да га заштите од тврдње само једне „узнемирене“ мајке да их је он наводно натерао – наводи један родитељ.

Он додаје и како деца истичу да их нико није натерао и чуде се шта је спорно у коментару „Српчићи моји“, постављајући иронично питање „нисмо ваљда ванземаљци у сопственој земљи“.

  • Иначе деца су сјајна. Сетили су се да су на почетку године потписали сагласност да смеју да се фотографишу и да их наставници фотографишу ако је то у интересу школе и школских активности – истиче читалац „Нпортала“ који је замолио да му не објављују име.

Оставите Коментар