Војни одбор НАТО пакта, на чијем челу је чешки генерал Петр Павел, разрадио је стратегију одбране од евентуалне ‘руске агресије’ у којој се најозбиљније разматрају и планови за окупацију Србије.

Како се сазнаје у одлично обавештеним дипломатско-безбедносним изворима, аналитичари НАТО процењују да би им у првој фази отвореног сукоба са Русијом највећи проблем у Европи правила Србија која је, како се наводи, ‘верни руски савезник’ и у којој је огромна већина грађана ‘фанатично на страни Москве’!

Генерал Петр Павел, који је прошле суботе после НАТО самита у Сплиту отворено запретио Србији и Републици Српској ратом због ‘опасног руског утицаја’ (погледајте оквир), у стратегији одбране од Русије навео је процену да би за ‘неутралисање српске претње’ било потребно највише 72 сата!?!

– У поверљивој документацији Војног одбора НАТО наводи се процена да би у случају ‘крајње нужде’ Србија могла да буде стављена под ‘пуну контролу’ за највише три дана. Таква процена темељи се на уверењу да Србија не би могла да пружи дуготрајни отпор инвазији која би кренула из свих земаља чланица западног војног савеза у окружењу, дакле из Хрватске, Мађарске, Румуније, Бугарске, али и са територија које НАТО држи под пуном контролом, из Македоније, Црне Горе и са Косова! – преноси саговорник, иначе западни војни дипломата са вишедеценијском каријером.
Према његовим речима, овај план НАТО пакта је ‘крајње услован’ и никако не значи да ће Србија заиста и бити окупирана.

– Ово је план који би се активирао само у случају отвореног рата НАТО и Русије и само у случају да се Србија у том рату отворено стави на руску страну. Дакле, крајње хипотетички сценарио је у питању… Ипак, важно је знати да НАТО у ратним плановима има и планове за окупацију Србије – објашњава саговорник.

Званично, нико није хтео да коментарише наша сазнања. Ипак, на другој страни, аналитичари и стручњаци кажу да их овако нешто, нажалост, нимало не изненађује. Безбедносни стручњак ДЖевад Галијашевић истиче да Павел очигледно гања руске духове по Балкану.

– Та Алијанса није чувар мира, већ масовни убица! Цела ова стратегија је само претња и пропаганда одвраћања, наравно да они не могу да униште војну Србију за 72 сата. Могли би да из Хрватске или из Бонстила на Косову, где је највећа НАТО база, бомбардују фабрике и мостове, али ништа више од тога – истиче Галијашевић и додаје да је морал српске војске на јако високом нивоу.

Професор Факултета безбедности Дарко Трифуновић каже да су НАТО заиста упаљени сви аларми и израђене разне стратегије одбране од “руске агресије”.
– Могуће је зато да постоји и ова која предвиђа неутралисање претње из Србије. Што се Србија буде више приближавала Москви, све више ће бити на мети НАТО – закључује Трифуновић.

Генерал Павел нам већ претио ратом!Како је Информер већ писао, генерал Петр Павел је после конференције Војног одбора НАТО пакта у Сплиту у суботу 17. септембра рекао да Србија и РС због све већег “руског утицаја” представљају озбиљну претњу чланицама НАТО на Балкану! Он је нагласио да је Балкан и даље “потенцијални извор крвавих ратних сукоба”!

Генерал Павел је најавио и војнотехничку помоћ чланицама НАТО, а највише усташком режиму у Загребу!?

– Опасност од сукоба на Балкану и даље је јако велика. Ситуација у овом региону је далеко од стабилне. Балкану данас прети исламски тероризам, али и опасни руски утицај – “објаснио” је генерал Павел разлоге за наоружавање Загреба и претњу Србима.

Бивши шеф дипломатије Живадин Јовановић поручује да се НАТО тресе тло под ногама, јер су одавно изгубили разлог свог постојања.

– НАТО генерали и даље мисле да је ово свет из периода после Хладног рата, када су САД биле једина светска сила, па иду из грешке у грешку. Уместо да схвате да с Русијом, Кином и земљама БРИКС треба да имају партнерске односе, они прижељкују нови рат. Суштина тога је стварање профита за америчку војну индустрију. Запад има много оружја, али немају много мудрости. Игноришу чињеницу да нису решили ниједан рат у који су се укључили, већ су их само продубљивали – подвлачи Јовановић.

Прочитајте још: НИКО МУ НИЈЕ ВЕРОВАО: Ево како је Додик поклопио новинара америчке телевизије! (ВИДЕО)

АМБАСАДОР РУСИЈЕ: Запад да смањи доживљај, РС је одлучила и тачка!

КАПЕТАН ДРАГАН ШОКИРАО СУД: Васиљковић ударио по усташама, ‘ајде оптужите ме и за Олују! (ВИДЕО)

Извор: Информер