Историчар проф. др Срђа Трифковић коментарисао је у јутарњем програму тв Хепи саслушања у Спољнополитичком одбору Представничког дома САД на тему Балкана.

 • Они су се заложили за темељну девизију Дејтона, за укидање ентитета, за увођење принципа ,,један човек – један глас“, за забрану политичког деловања Милорада Додика и његових блиских сарадника, на основу тврдње да сарађују са корумпираним руских олигарха, и за довођење гарнизона НАТО у Брчко, чиме би се РС пресекла на два дела. Такође су се заложили и за финансијски и сваки други притисак, не само на РС, већ и на Србију, да се у цео тај посао не меша. Ово је за мене, сасвим очекивана офанзива, истих оних кругова који се никада нису помирили са Дејтоном и који су увек сматрали Српску нелегитимном творевином – изјавио је Трифковић.

Професор је рекао да је РС у опасности.

 • За страховати је да ће управо из Вашингтона бити представљено бриселској бирократији, Берлину и Паризу заједничко деловање по питању ревизије Дејтона и признања лажне државе Косово, као доказ да сарадници са обе стране Атлантика могу поново да успоставе сарадњу – рекао је проф. др Срђа Трифковић.

1 KОМЕНТАР

 1. Moze Nato i EU da rade sta hoce jer su trojanskog konja Aleksandra Vučića i nejgovu bandu postavili na vlast u Srbiji koja od 2011-2020 + svakodnevno krši Ustav Srbije i koji zatvara oči da je južna Srbija Kosovo i Metohija NATO okupirana zemlja.
  Ana Brnabić tumači NATO EU vojnu okupaciju južne Srbije kao „mirovni projekat“, a to je pogled pretpostavljam cele sadas nje svite Aleksandra Vucica.
  Ciji je to „mirovni projekat“ ?,
  ako je „mirovni projekat“ gde je Ustav Srbije u tom „projektu“, zasto nema Srbije u NATO okupiranom delu Srbije 1999-2020+ ? Republika Srpska nemoze ocekivati pomoć od trojanskog konja iz Beograda jer taj isti trojanski konj nije zastitio i nije uspostavio Ustavni i teritorijalni poredak i suverenitet nad celom Srbijom pa netreba ocekivati dace pomoci Dodiku u mogucoj NATO agresiji na republiku Srpskom.

  Jedini spas Srbije i republike Srpske je da obe udju u ODKB i ODKB vojne baze i u republici Srpskoj i u Srbiji dok još nije kasno.

Оставите Коментар