Портал Истрага наставља да да обавештава јавност о НАТО лобистима који су део или били део структуре Војске Србије. Поједини од ових лица можда више нису активни војници али њихов утицај на Војску Србије остаје велики. Стога сматрамо да војницима којима Србија није на првом месту не могу бити део Војске Србије.

Ко је Никола Лунић?

Никола Лунић је извршни директор организације “Council for Strategic Policy”. У питању је НАТО лобистичка организација под контролом Драгана Шутановца. Он је сведок да је Нато дубоко инфилтриран у наше војне структуре с обзиром да је у војсци био капетан брода. Као Нато лобиста добио је могућност да неколико година буде војни аташе у Лондону. Као војни аташе у Лондону примао је плату у износу неколико хиљада евра. Он је такође и суоснивач ове Нато лобистичке невладине организације. Никола Лунић је и члан Демократске странке. Заједно са другим функционерима Демократске странке у оквиру Министарства одбране учествовао је у уништавању тенкова Т-55, уништавању ракетних ПВО система, уништавању Војне академије и Војне гимназије.

Никола Лунић активно учествује у протестима у Београду под називом 1 од 5 милиона. Такође редовно пише колумне за новине “Данас” и “Време”. Његове колумне имају за циљ да покваре односе са Руском Федерацијом и скрену Србију са курса политичке неутралности. У својом текстовима напада и омаловажава односе Русије и Србије, критикује војну сарадњу између две земље, износи многе неистине које имају за циљ стварање антируског расположења у Србији.

Једна од његових лажи из текста који је објавио за “Време”, јесте да је Русија продала у рату Хрватима С-300. Ради се о лажи овог Нато лобисте с обзиром да је тај систем дошао из Украјине. Такође С-300 који је дошао у Хрватску никад није био оперативан с обзиром да су му фалиле бројне компоненте. Ово је само један пример лажи Николе Лунића.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар