Др Владимир Костић, председник Српске академије наука и уметности, својом последњом изјавом слути да буде уписан срамним словима у историји бешчашћа као човек који је злоупотребио службени положај челника САНУ и отворено подрио уставно-правни положај Републике Србије у односу на Косово и Метохију.

Грађанин Владимир Костић може да има било какав став у вези са положајем Космета. Председник САНУ, Владимир Костић, то не може, посебно не ако иступа као челник кровне националне интелектуалне институције, која се по овом питању ниједном није огласила нити је заузела службени став.

Дрскост, бахатост и удворишво страном и контрасрпском интересу др Костића вишедеценијско је обележје његове породице чији је он сада само тужни и одурни експонент.

Српска Десница јавно поставља питање Владимиру Костићу по ком то домаћем и међународном правном документу Космет „de facto и de iure није српски „, који је то члан Устава Републике Србије указао да смо ми у заблуди када говоримо о и даље нерешеном питању статуса Косова и Метохије и да ли је икада прочитао и даље важећу Резолуцију СБ УН 1244?

Да ли др Костић зна да noblese oblige и да оно што је што је дозвољено волу није дозвољено Јупитеру?

САНУ није и не може бити „моје племе које сном мртвијем спава, суза моја која нема родитеља“ и мора се најпре оградити од изјаве свог актуелног председника.

Српска Десница, након тога, позива др Владимира Костића да поднесе оставку и своје ставове јавно слободно изражава надаље само као грађанин ове земље, упркос свом ОЗНА-шком породичном пореклу, а не као челник наше најумније институције.
Уколико то не учини, Српска Десница позива наше уважене академике да позову свог председника на одговорност и изгласају му неповерење.

У наредном тешком и изазовном периоду САНУ не треба да предводе дефетисти, заступници антисрпског интереса и подривачи уставно-правног поретка Србије. Ми се, како Његош вели, заиста не бојимо од вражјега кота, нека га је ка’ на гори листа, но се бојимо од зла домаћега.

Том злу се национално и интитуционално мора стати на пут!

Миша Вацић, председник Српске Деснице

Оставите Коментар