Слован из Братиславе налази се пред оштром санкцијом од стране УЕФА, због подршке територијалном интегритету Србије на мечу против Фероникелија (2:1). Европска кућа фудбала је упозорила Словаке пред овај сусрет да се „клоне“ политике, а обзиром да их навијачи Слована нису послушали очекују их последице.

Подсетимо, фанови клуба из Братиславе дочекали су косовски тим транспарентима „Нема предаје“ и „Косово је Србија“, а они традиционално подржавају суверенитет наше земље.

Европска кућа фудбала широко одређује када је у питању кажњавање клубова због навијачких песама и транспарената, што су често у прошлости на својој кожи осетили многи европски клубови.

Подсетимо и да је УЕФА ригорозно казнила Румуне због тога што су њихови навијачи скандирали „Косово је Србија“ на мечу против Орлова у Букурешту у октобру 2018. године. Тада је изречена казна у висини од 50.000 евра, као и један меч без публике.

Детаље са меча Слован – Фероникели можете погледати у видеу.

Подсетимо, Слован је двомеч са албанским тимом са тзв. Косова „изборио“ шокантним испадањем од Сутјеске после лошијег извођења једанаестераца у првом колу квалификација за Лигу шампиона.

Оставите Коментар