Иако их је полиција вечерас на најбруталнији начин ухапсила и спровела у полицију као да су најгори криминалци, свештеници Српске православне цркве ни у једном тренутку нису посустали у својој вери у бога.

На објављеном снимку из полицијске станице у Никшићу, може се видети да ухапшени свештеници са осмехом чекају давање изјава због измишљеног злочина. Они се заједно моле и поздрављају вернике који их прате на друштвеним мрежама.

Подсећамо, вечерас је црногорска полиција испред парохијског дома у Никшићу ухапсила владику Јоаникија и седам свештеника.

Владика Јоаникије обратио се окупљенима у циљу да смањи тензије. Он је рекао да ће отићи у полицију да да изјаву.

  • Нећемо да се черупамо са полицијом – рекао је он, успут позвавши грађане да не нападује припаднике полиције који раде свој посао.

Испред полиције је велики број грађана који певају о Kосову и скандирају „не дамо светиње“, а ту је и полиција са опремом за разбијање демонстрација.

Припадник црногорске полиције обратио се окупљенима, позвавши их да ослободе простор испред станице и пређу прекопута. Полицајци су ставили гас маске, као упозорење пред бацање сузавца. Незадовољни грађани су се повукли.

Свештеници покушавају да смире народ, пева се молитва.

Вршилац дужности државног тужиоца Црне Горе Ивица Станковић, изјавио је вечерас да се окупљањем у Никшићу одступило се од прописа надлежних државних органа и да ће због тога кривично одговарати сви они за које се утврди да су прекршили донете прописе.

Оставите Коментар