Удружење радника на интернету најавило је да ће у суботу, 16. јануара, испред Скупштине Србије одржати протест због одлуке државе да им ретроактивно наплати порез за претходних шест година, истичући да су њихови захтеви и даље исти – обустава наплате и преговори.

То удружење је позвало све раднике на интернету да дођу на протест у суботу у 15 часова, како би „исказали незадовољство и рекли не пљачки радника на интернету“.

У данашњем саопштењу је истакнито да је држава, кроз деловање Пореске управе, „угрозила егзистенцију и будућност десетине хиљада породица радника на интернету“.

„Оптужују нас да смо утајивачи пореза, да тражимо повлашћен положај, свађају нас са другима. Позивају се на закон донет пре 20 година према којем нисмо нико – ни радници, ни запослени, ни послодавци. Не дају нам да будемо једнаки са другима“, наведено је у саопштењу.

Подсећају да је им је Пореска управа пред Нову годину послала на хиљаде обавештење о наплати пореза.

„Усред пандемије желе да нам узму и до 80 одсто свега што смо зарадили у протеклих пет година. Захтеви су и даље исти – обустава наплате и преговори“, истакли су из Удружења.

Указали су и да је њихов посао један од многих погођених кризом.

„Буџетској каси фали 4,2 милијарде евра и та рупа се попуњава преко плећа радника на интернету. Сетили су се сада свих нас када им треба новац потрошен на градњу стадиона, прављење логотипа јавних предузећа, док опраштају дугове највећим дужницима. Подржите нас – и ви сте на удару који неће престати сутра“, навели су из Удружења радника на интернету.

Оставите Коментар