Вокална солисткиња Милица Досковић, чланица Опере Српског народног позоришта, снимила је спот за песму која је погодила патриотска осећања.

Њен моћан глас и потресан текст који преноси поруку заједништва и слоге српског народа, дотакли су срца великог броја слушалаца. Многи је већ сада називају „химном патриотизма“.

– Не дам грумен земље плодне, ни у гају шљиве родне, нити бора, нити јелу, не дам багрем у свом селу… Не дам траву, не дам Дрину, не дам Саву, Жичу, ни Студеницу… Икону Светог Саве, не дам свећу Крсне славе, не дам цркве ни храмове, не дам комад земље ове… Нит слободе своје не дам, нећу да је иком предам… Ни тробројке своје не дам, с поносом од предака не дам гроба, јер крв наша није роба – пева Досковићева окружена иконама и малишанима с венцима на главама и свећама у рукама.

Овом родољубивом песмом, желела је, како је Милица раније испричала, да покрене „унутрашњи човеков свет љубави.“

– Оно што је у мени јединствено не сматрам да припада мени, већ публици. Одувек ми је био циљ не да остварим себе, него да поклоним себе, а да то није наметнуто, већ сугестивно. Све се то сабрало кроз хорове, духовне академије, студије, спотове и јавне наступе. Људи различитих профила, опредељења, слојева друштва, заиста желе да су део тога – казала је Досковићева медијима.

– Пресма сада звучи химнично са емотивним родољубивим набојима – казала је Милица.

Ова самохрана мајка, рођена Зрењанинка, некада чланица хора „Коча Коларов” и многих црквених, данас води три хора при храму Светог архангела Михаила (Руска црква). Како је изјавила за медије, највише је поносна што је имала част да пева под диригентском руком маестра Давора Досковића, њеног рано преминулог супруга.

В. Н.

Оставите Коментар