У Врању је у петак предвече одржан велики скуп подршке Србима и СПЦ-у у Црној Гори.

Скуп је почео око 18 часова испред Градске цркве.

Један део учесника, предвођени Драганом Антићем Рецком и припадницима „Динама“ и ММА „Гладијатор“ на скуп су дошли из правца „Интесе“, са транспарентом на коме је писало „Не дамо светиње“.

Пре званичног дела, присутни су запалили бакље уз повике „Мило лопове, не дамо ти светиње“.

Нешто после 18 часова у цркви Свете тројице кренуо је молебан за српски народ и цркву у Црној Гори, који је служио владика Пахомије.

У првим редовима у цркви није било ни једног познатијег локалног функционера, а највидљивије је било одсуство градоначелника Миленковића.

Скупу су присуствовали и чланови Деснице Бора Антић, Драган Јањић и Дарко Филиповић, испред Двери Милан Михајловић, као и председник омладине ЈС-а.

Од напредњака скупу су присуствовали већник Ненад Ђорђевић Неши, заменик градоначелника Ненад Антић, а на скуп су са видним закашњењем стигли и Славиша Булатовић, Горан Нколић и Горан Ђоша Ђорђевић.

После молебана, литија је кренула, сасвим неочивано, улицом Вула Антића, па је то унело много забуне на читавом скупу.

Поворка је стигла до Скупштине, а одатле се шеталиштем вратила у цркву, где је настављен молебан.

Поред Рецка Антића и „Гладијатора“, до Пахомија су се нашла само два напредњака, Дејан Србин Антић и председник Трговишта Ненад Крстић.

Од стране СПС-а ту су били Мартин Ђорђевић, Дејан Илић, Мирољуб Стојчић и Бобан Младеновић, а генсек Бранимир Стојанчић у поворци учествовао заједно са фамилијом.

Најчешћа парола на скупу била је „Црна Гора и Србија то је једна фамилија“.

НИВ

--

Leave a Reply