Председник Белорусије Александар Лукашенко први пут се огласио о ситуацији са мигрантима на белоруско-пољској граници. Он је објаснио да мигранти из Азије долазе са планом да преко Белорусије стигну у Европску унију.

У тој мафијашкој организацији која им организује пребацивање нема нити једног Белоруса. Лукашенко категорички тврди да су у посредничкој мрежи десетине, Немаца и Пољака, Украјинаца и Литоваца и два грађанина Русије.

  • Група људи разних националности обезбеђује мигрантима авионске карте, затим их дочекају на аердорому у Минску и довезу до границе. То им организују за новац – објаснио је Лукашенко.

Белоруски председник истиче да мигранти не иду на слепо и „не иду у космос“. Они иду код људи који их чекају, код рођака и пријатеља који се већ налазе у ЕУ.

  • У заблуди су они који мисле да мигранти иду без плана и да прелазе хиљаде километара, а да не знају где ће тачно доћи. Свима њима је Белорусија само етапа коју пролазе до циља.

Тако је Лукашенко негирао тврдње западних новинара да он намерно довози мигранте да би их пребацивао у Пољску и Литванију.

Лукашенко наглашава да су за мигрантску кризу криви они који су уништили Ирак, Либију и друге земље. Криви су они који воде и организују ратове у многим земљама. Због тих греха према народима који страдају они би требали сада да примају избеглице, а грешна је и Пољска. Белоруски председник је казао да је био у добрим и блиским односима са бившим председником Ирака Садамом Хусеином и либијским лидером Муамаром Гадафијем.

  • То су били паметни, мислећи људи. Они су јако добро разумели шта се догађа. Били су лидери својих држава. И те западне вуцибатине су их убили – казао је Лукашенко.

Бранко Влаховић – стални дописник Novosti.rs

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар