Црногорски премијер Душко Марковић саопштио је данас да ће Црна Гора, у складу са одговарајућом проценом у вехзи са епидемијом корона вируса, у првим данима јуна отворити границе са земљама које испуњавају критеријуме Института за јавно здравље.

Марковић је на прес конференцији у Подгорици рекао да ће критеријум бити најмање 25 оболелих на 100.000 становника, преноси РТЦГ.

Он је најавио да ће Црна Гора 1. јуна отворити границе са Хрватском, Словенијом, Аустријом, Немачком, Пољском, Чешком, Мађарском, Албанијом и Грчком.

Kао што се може видети, Србија није на списку земаља за које ће моћи слободно да уђу у Црну Гору, разлог за то је, како је речено јер смо наводно и даље „под маскама“.

  • Границе ћемо отварати према земљама које имају сличан епидемиолошки статус. Нећемо тражити посебна тестирања, сви ће добити јасна упуства шта их очекује у земљи и које прописе морају поштовати – рекао је премијер Црне Горе.

Марковић је истакао да је Црна Гора добила битку са корона вирусом и постала прва „корона фри“ држава у Европи.

План је да се од наредне седмице отворе вртићи и биоскопи, а да почетком јуна буду дозвољена јавна окупљања до одређеног броја људи.

Оставите Коментар