Припадници Министарства унутрашњих послова обавестили су надлежно тужилаштво о аудио снимку на коме, за сада непозната женска особа, шири лажне вести на друштвеним мрежама да су у Републици Србији забележени смртни случајеви изазвани коронавирусом.

На том снимку износи се низ нетачних информација којима се поспешује паника међу становништвом.

Послушајте о чему је реч:

Полицијски службеници Одељења за борбу против високотехнолошког криминала, по налогу надлежног тужилаштва, интензивно раде на идентификовању особе која је сачинила овај снимак, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело изазивање панике и нереда.

Министарство здравља поднело кривичну пријаву против НН лица!

Поводом аудио записа у којем женска особа саопштава да се крије број оболелих и мртвих од цовид-19 вируса, а који се од синоћ делио путем Вибера и WхатсАпп апликација, Министарство здравља обавештава јавност да је поднело кривичну пријаву против НН лица за ширење лажних вести, изазивање панике и нереда.

Овом приликом Министарство здравља још једном апелује на све да не наседају на дезинформације које се пласирају путем разних облика друштвене комуникације, а за које је немогуће утврдити веродостојност и извор информације.

Оставите Коментар