Не осећам се кривим! Поздрављам све људи који су били уз мене. У тешким тренуцима сам схватио ко ми је био подршка.

То је по изласку из притвора у Косовској Митровици поручио Ристо Јовановић (28), из Подгорице, који је ухапшен је за Видовдан на Газиместану, а којем је суђено за „изазивање раздора и нетрпељивости“.

Суд у Приштини изрекао му је данас казну од шест месеци затвора, петогодишњу забрану уласка на Косово, још 150 евра за судске трошкове, као и 30 евра на име увреде „жртава“. Међутим, Јовановићева адвокатица, Јована Филиповић, сагасила се да се затворска казна замени новчаном у износу од 6.700 евра, али је најавила да ће одбрана уложити жалбу Апелационом суду. Новац је донела његова сестра Славенка Терзић, па је Ристо Јовановић одмах после исплате изашао на слободу.

Подсетимо, Јовановић је ухапшен, када се 28. јуна побунио због малтретирања монахиње на излазу из Газиместана, којој је косовска полиција претресала личне ствари. Међутим, њега су теретили за „изазивање мржње и нетрпељивости“ међу заједницама на Косову, односно да је узвикивао: „Убиј шиптара“, „Косово ћемо опрати крвљу“, као и „Када се окренем десно Шиптарима ће бити тесно“.

Д. З.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар