Британска певачица пореклом из Приштине, Дуа Липа, позната је по негативним ставовима о српском народу и промовисању идеје о „Великој Албанији“. Певачица не престаје са провокацијама на рачун Србије, па је тако и било у најновијем интервјуу за „Роллинг стоне“.

  • Мој деда с татине стране писао је књиге о свему што се дешава, након што се догодила окупација, српске снаге су тражиле да он препише историју. Одбио је и изгубио посао – рекла је она.

Овога пута Србе је назвала „фашистима“ и „окупаторима Kосова“, наводећи да су током рата на Kосову и Метохији деведесетих од њеног деде, Сеита Липе, који је у периоду од 1990. до 1995. године био директор Истроријског музеја у Приштини „тражили да фабрикује историјске чињенице, што је он одбио, због чега се нашао на мети тадашње српске власти.

На томе се није зауставила, нешто касније, путем свог Инстаграм профила поделила је најаву интервјууа, уз слику свога деде и коментар: „Наш невероватни и неустрашиви деда. Толико је напорно радио током српског фашистичког режима да напише албанску историју, како би свет могао да зна ко смо ми заиста“.

Подсетимо, Дуа Липа је позната као неко ко снажно заговара независност Kосова. Британска певачица је у неколико наврата у својим објавама истицала да „Kосово није Србија“, а једном приликом отишла је и корак даље, објавивши фотографију мапе Велике Албаније, идентичну као са дрона на утакмици Србија-Албанија.

Дуа Липа није рођена на Kосову и Метохији. Она се родила 1995. године у Лондону, као дете албанских родитеља из Србије, који су напустили Приштину деведесетих година.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар