Некада цењени спортски коментатор Милојко Пантић (72) не престаје да се бламира, пише Informer.

Бивши новинар, којег у Србији већ дуго прати надимак Лудојко, напљувао је Србију и Црвену звезду, и то ни мање ни више него у загребачком „Вечерњем листу“!

Пантић је очигледно одавно погубио конце, а Хрвати су једва дочекали да то искористе и дају му простор да вређа сопствену земљу и клуб за који је чак и као новинар државне телевизије отворено навијао више од 30 година. Тако су његова баљезгања јуче ујутро осванула као главна најава на насловној страни „Вечерњег листа“.

Жестоко лупетао

Пропали коментатор је у недељном издању тиражних загребачких новина са поносом истакао да му прија када га називају издајником српства и Звезде!?

  • Не сматрам да је неугодно то што ми је један од вођа Звездиних навијача пришао и рекао да сам издајник српства и Звезде. Ја се нисам одрекао Звезде као навијач, него као грађанин који је свестан свега онога што су, неовлашћено, али у име Србије и српског народа, чинили у рату ти Арканови „тигрови“, „книнџе“ Капетана Драгана, шешељевци… – налупетао се Лудојко.

Простор у „Вечерњем листу“ Пантић је добио захваљујући гнусном излагању 8. јуна у својој опскурној емисији „Спортска галаксија“, коју емитује на Јутјубу. Он је био револтиран што су генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић и њен почасни председник Драган Џајић уручили дрес Драгану Васиљковићу, познатијем као Капетан Драган, којег назива ратним злочинцем.

Новинар је емисију назвао „Збогом, Звездо, заувек“ и јавно се одрекао црвено-белих. Иако се због тога у Београду нико претерано није потресао, Хрвати су са задовољством дочекали да Србин пљује по Србији како би могли да ликују.

Хрвати га обожавају

Наравно, као и увек када је Милојко у питању, интервју није могао да прође без подилажења Хрватима. Тако је Пантић поновио да навија за Хрватску у свим спортовима. Ако ништа друго, Милојку је изгледа остала бар мрва морала, па је признао да због својих ставова никада није имао проблема у Србији.

  • Руку на срце, морам да признам да никад нисам доживео неку непријатност – нагласио је Милојко.

„Вечерњи лист“ није једини који је Милојку дао простор, већ су то учинили и „Јутарњи лист“ и „Слободна Далмација“ уз наглашавање да је коментатор подигао прашину и да је главна тема у Србији. То је такође далеко од истине, јер се због Пантићевих ставова у Србији одавно нико не потреса.

Оставите Коментар