Бујановац, 25. октобар 2019. – Народни посланик и шеф локалног одбора СНС Ненад Митровић рекао је за Бујановачке да „не може да коментарише изјаве Мише Вацића јер их није чуо лично“, али је имао шта да каже свима који су реаговали на Вацићев „наступ“ у среду на оснивању одбора Српске деснице у Бујановцу.

„Позивам све политичке партије да се уздрже од коментара којима би да зараде јефтине политичке поене, него да се окренемо раду и бризи о грађанима. Политичка ситуација у општини је годинама уназад изузетно сложена“, поручује Митровић.

На питање да ли мисли и на Српску десницу, Митровић је одговорио да „када каже све, онда важи за све, и оне који су реаговали и оне који нису“.

Он сматра да за све партије има места на политичкој сцени, а да ће грађани одлучити којој ће указати поверење.

Народни посланик је, на питање Бујановачких о везама Српске деснице и СНС-а, истакао да је „Српска десница самостална политичка партија и нема потребе да буде у било чијој служби“.

Митровић се посебно осврнуо на реакције које су уследиле после изјава Мише Вацића, рекавши да жели да подсети грађане да је покојни Јонуз Муслију говорио да је Бујановац источно Kосово, чиме је уносио страх међу становништво општине, али тада, како каже, Партија за демократско деловање (ПДД) није реаговала.

„Ја разумем овог младог човека из ПДД-а, који се огласио на вашем порталу (Шкељзен Адеми; п.б) и каже да с нестрпљењем очекује изјаву народног посланика, јер народни посланик из његове странке Фатмир Хасани не долази у Скупштину Србије, па ме вероватно ПДД доживљава као јединог народног представника из Бујановца. Kао што је чињеница да им општину води Стојанча Арсић, а не Шаип Kамбери“, каже Митровић.

Говорећи о Србима у локалној власти, Митровић каже да је њиховим гласовима Јонуз Муслију својевремено изабран за председника СО Бујановац, а да ни они никада нису реаговали на његове изјаве.

„Један од коалиционих партнера Муслијуа и ПДД-а сликао се са аутоматском пушком на свом радном месту, па ни тада није било никаквих реакција“, рекао је Митровић, одбијајући да каже о коме се ради, „јер не жели никога да спомене како се не би даље дизале тензије“.

Leave a Reply