Медицински радници су ових дана хероји света, а њихова борба да спасу човечанство од коронавируса је надљудска. Зато, верујемо, није погрешно рећи да су они, у ствари – медицински раТници, а у нашој земљи, ситуација је тако наместила, и у први план је дошла, међу нашим медицинским ратницама, докторка Дарија Кисић Тепавчевић.

Гостујући у емисији „Фокус“ на телевизији Б92, докторка Кисић Тепавчевић, која је свакодневно на малим екранима и која знањем, стручношћу и изјавама редовно одушевљава јавност, успела је то да уради још једном, и то велемајсторски!

Новинар је почео емисију питањем „зашто је баш једна жена морала да иде у жаршите епидемије“, алудирајући на њен одлазак у Ниш, у условима који су, практично – ратни.

На такво питање др Дарија Кисић Тепавчевић одговорила је врло оригинално.

  • Не разумем то питање… Отишла сам тамо као стручњак из те области. Не разумем питање – рекла је кратко она.

Међутим, новинар је наставио, па је упитао колико је храбрости било потребно да се тако нешто уради и да ли се двоумила да оде тамо где је најтеже.

  • Не разумем ни ово питање – одговорила је у истом маниру докторка којој је овде, практично, постављено питање – а зашто ви радите свој посао?

Овакав њен потез на врло упечатљив начин је описао то како она не жели да говори о родној дискриминацији у било каквим околностима, као и да не жели да објашњава оно што се у њеној професији подразумева, а то је да сваки лекар без размишљања чини све што може да заштити здравље становништва.

Врло моћну поруку послала је ова жена и о предрасудама о женама као слабијем полу, али и о лекарској професији и свака јој част на томе! И да не буде забуне – када кажемо прва медицинска ратница Србије, мислимо – прва међу једнакима!

Оставите Коментар