Министар спољних послова привремених приштинских институција Доника Гервала тврди да Приштину ускоро очекују „добре вести“ из Грчке и поручује да сарађује и са другим државама чланицама ЕУ које нису признале независност Косова.

Гервала за RTK није прецизирала када се очекују те „добре вести“, али је оценила да су односи Приштине и Атине у благом успону.

„Са Грчком смо на добром путу да консолидујемо начин на који смо представљени. Преговарамо да то још више ојачамо. Не могу да кажем ни датуме, ни месеце, ни недеље, јер није озбиљно говорити о стварима које би могле да се догоде у будућности, спекулишући са датумима. Али, могу да вам кажем да смо са Грчком на врло добром путу. Ускоро ћемо имати добре вести из Грчке“, рекла је Гервала.

Она је навела да се састала са министрима спољних послова из пет чланица ЕУ, које не признају независност Косова и које је, како тврди, „притерала уза зид“ и рекла им да треба да признају независност Косова.

„Не сумњам у то да ћемо добити признање од ових држава, али не могу да кажем када. На добром смо путу“, навела је Гервала.

Д. К.

Оставите Коментар