КИЈЕВСКИ режим ускоро ће остати без приступа мору, написао је заменик председник Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев, коментаришући објаве да је Украјина тражила од Немачке подморнице.

„Сада је неки идиот изјавио да им требају авиони и…подморнице. Добро, авиони су некако разумљиви. Истина, нормалних писта практично нема, а украјинско небо смо ми затворили. А сада су подморнице већ озбиљна ствар. Посебно имајући у виду да кијевски режим ускоро уопште неће имати море. Онда ће морати да седе у чамцу насред Дњепра, учећи да свирају са музикалним старатељима бесмртну (песму Битлса) ‘Жута подморница’. Иако ће подморница бити, очигледно, жуто-плава“, написао је Медведев на његовом Телеграм каналу.

Претходно је „Шпигл“ саопштио да заменик министра иностраних послова Украјине Андреј Мељник тражи од Немачке да испоручи Украјини ловце, борбене бродове и подморнице.

Раније данас у Берлину објављено је да је Немачка донела одлуку да пошаље Украјини тенкове „леопард 2“.

Портпарол немачке Владе Штефен Хебештрајт рекао је да је одлука донета након интензивних преговора Немачке са најближим европским и међународним партнерима.

Оставите Коментар