ПОСТАЛО је модерно да представници западних земаља посећују меморијалне споменике, али су у ствари равнодушни према догађајима тих година, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко.

– Ушло је у моду да долазе, плачу, извињавају се. Не верујте им. Шта је било после: санкције, санкције, санкције – рекао је Александар Лукашенко, коментаришући инцидент у Бухенвалду и реакцију немачког амбасадора.

Председник Лукашенко је подсетио да је Запад прво покренуо информациони рат против Белорусије, а потом и економски рат. 

– Зато, не верујте свим њиховим наклонима и тако даље. Они раде свој англосаксонски посао. Није их брига за ову причу и шта се десило са овим јадницима – стотинама деце, женама, старацима. Не маре они за то – нагласио је он.

Подсећамо, 10. априла је одржана комеморативна манифестација у меморијалном комплексу на месту концентрационог логора Бухенвалд у Немачкој. Али званични белоруски представници нису били позвани на манифестацију. Поред тога, непознато лице је јавно уклонило Државну заставу Републике Белорусије, постављену на територији меморијалног комплекса, постављајући уместо ње бело-црвено-бело платно.

Оставите Коментар