Украјински председник Володимир Зеленски тврди да Кијев не сноси одговорност за убиство руске новинарке Дарје Дугине и да га њена смрт не занима.

– То уопште није наша одговорност. Она није држављанка наше земље и не занима нас. Такође, није се налазила на територији Украјине – рекао је Зеленски на прес конференцији о резултатима форума „Кримска платформа“, коју је преко Јутјуба преносио кабинет Зеленског.

У суботу увече изгорео је аутомобил којим је управљала руска новинарка и политиколог Дарја Дугина. Она је преминула на лицу места. Према незваничној верзији, аутомобил је експлодирао када је детонирана експлозивна направа постављена на њему.
Федерална служба безбедности Русије саопштила је да иза убиства руске новинарке стоје украјинске специјалне службе, а починилац је држављанка Украјине Наталија Вовк, која је са ц́ерком допутовала у Русију 23. јула.

Прес служба Истражног комитета Русије саопштила је да руски истражитељи не искључују могуц́ност да су у убиство новинарке Дарје Дугине могле бити умешане и друге особе, осим Украјинке Наталије Вовк, за којом Истражни комитет намерава да распише потерницу.

Оставите Коментар