Пентагон завршава изградњу нове авио-базе у Сирији, која ће штитити територије које се налазе под контролом „Коалиције за борбу против ИД“ коју предводи САД, а чију политику на терену, за сада, спроводе претежно курдске снаге под командом тзв. „Сиријских демократских снага“ (СДФ), пренели су арапски медији.

Америка насрће на Сирију (Фото: public)

Тајни војни аеродром који је изграђен некде на североистоку Сирије има капацитет опслуживања 100 авиона, тврди либански дневни лист Адијар, који је први објавио ове информације.

Лист наводи да је територија коју аеродром оперативно покрива чак пет пута већа од Либана.

Осим тога, блискоисточни и турски медији објавили су данас информације о новим америчким испорукама оружја на север Сирије. Према овим наводима, у протеклих неколико дана на север Сирије довезено је око 300 тенкова, више од 600 оклопних транспортера, велике количине противтенковских система, ручног наоружања и муниције, као и војне опреме, а ојавили су се и наводи да је допремљена и нова количина преносних противавионских система, такозваних МАНПАД-ова.

Либански медији пре неколико дана известили су и о изградњи америчке противракетне базе, која би требало да штити територију од евентуалних ракетних напада.

Извор: pravda.rs