Српски фудбалер Немања Матић поново је остао доследан и одлучио је да и трећу годину за редом не стави на груди цвет мака који се ове недеље носи у Великој Британији.

Ношењем цвета одаје се почаст свим британским војницима који су настрадали не само у Великом рату, већ и у Другом светском, затим рату у Кореји, на Фокландским Острвама, али и припадницима НАТО снага у Персијском заливу, на Косову и Метохији, Босни и Херцеговини, Ираку, Авганистану…

Када је 2018. године сазнао шта значи цвет мака, Матић је одбио да га носи јер не жели да велича оне који су бомбардовали његову земљу.

  • У потпуности разумем зашто људи носе цвет мака, веома поштујем свачије право да то чини и имам потпуну симпатију за оне који су изгубили вољене људе у конфликтима. Ипак, за мене је то само подсећање на напад који сам осетио лично као дечак, уплашени 12-годишњак који је живео у Врелу, јер је тада моја држава уништена током бомбардовања Србије 1999. Иако сам раније носио овај симбол, сада осећам да ми ношење цвета мака није примерено – рекао је својевремено Немања Матић.

М. М.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

1 KОМЕНТАР

  1. То је чини ми се 3ћа година за редом да то НМ одбија да стави говно
    нато на свој дрес и велико браво за НМ! Надам се да ће и Александар Митровић поћи његовим стопама

Оставите Коментар