Маја Чабаркапа, докторанд микробиологије на ПМФ-УЦГ, исписала је нову страницу одбране светиња и учинила поносним све Пљевљаке и слободне грађане Црне Горе.

Наиме, ова млада научница раскинула је Уговор о додели стипендије за докторска истраживања вредан преко 50 хиљада евра, истакавши да не жели на било који начин да има везу са влашћу која затире српски народ и православље, пише портал Борба.

О овој одлуци обавестила је и министарку науке, Сању Дамјановић. Поруку Маје Чабаркапе портал Борба преноси интегрално.

„Поштована госпођо Дамјановић,

Силом прилика била сам принуђена да пропратим друштвено-политичке прилике у Црној Гори. Тако, већ једно мјесец и по-два активно пратим актуелна дешавања, а онда сам самоиницијативно проучила и састав тренуме Владе и вишедеценијски начин одлучивања/дјеловања, те рад парламента од 7. новембра 2016. на овамо.

Нажалост, установила сам дискриминацију, нарушавање основних људских права и недемократичсност/апсолутизам. Све би ово можда некако било и „подношљиво и „фаир гаме“ да нисам примијетила и опасне, агресивне, јавне и крајње безобразне сатанистичке тенденције и ритуале оркестриране од стране владајуће гарнитуре.“

Оставите Коментар