Позиције Оружаних снага Украјине у Луганској области биле су покривене снажном артиљеријском ватром.

Војска Луганске Народне Републике (ЛНР) снажном и густом артиљеријском ватром покривала је положаје Оружаних снага Украјине, које се налазе североисточно од села Станица Луганскаја.

Нането је 78 артиљеријских удара на положаје украјинске војске јуче у периоду од 10 часова и 35 минута до тачно у 11 часова. Ове податке потврдили су представници специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а.

Како следи из извештаја ОЕБС-а, артиљерија Луганске Народне Републике је нанела 78 артиљеријских удара. Калибар употријебљених топова није утврђен, међутим, познато је да је у периоду од 10.35 до 10.44 сати извршено 14 артиљеријских удара, а након корекције 64 артиљеријска удара на јединице Оружане снаге Украјине за само 16 минута.

У овом тренутку, ни специјални представници ОЕБС, ни представници Оружаних снага Украјине, ни представници самопроглашене Луганске Народне Републике нису пријавили било какву штету или уништење.

Сама чињеница да милиција активно користи артиљерију великог калибра против Оружаних снага Украјине указује да украјинске трупе тешко могу очекивати да ће у блиској будућности заузети територију, бар у овом правцу.

Оставите Коментар