Социјалистичка партија Србије напустиће власт у општини Стари град, најављује функционер социјалиста Никола Никодијевић.

Посланица Српске радикалне странке Вјерица Радета истовремено каже да радикали очекују да власт испита све афере председника општине Марка Бастаћа. После оптужби Бастаћевог кума Лазара Лешњака да је Бастаћ узимао мито и да га је мучио, јер му није донео коверту са новцем, Радета није одговорила да ли ће СРС напустити коалицију, али истиче да радикали не учествују ни у каквим пословима с њим.

У СПС тврде да су одлуку о изласку из власти на Старом Граду донели још пре неколико недеља.

  • О томе је председник СПС Ивица Дачић говорио неколико пута у јавности и очекујемо да се сазове седница Скупштина општине Стари град када ће то бити реализовано – рекао је Никодијевић.

Социјалисти су могућност изласка из власти на Старом граду помињали и у јуну ове године, али се то до сада није десило.

Вјерица Радета с друге стране каже да радикали очекују да власт све афере које се појављују у медијима, како власти, тако и дела опозиције која се, додаје, са њима препуцава, доведе до краја и да се ништа „не гура под тепих“.

  • Ми не учествујемо у Бастаћевим пословима за које га прозивају у јавности. Ми смо део власти на исти начин као што смо део власти у Пожеги – каже Радета и наводи да су у том граду ухапшени председник општине и начелник општинске управе, али није нико од радикала, јер нису учествовали у спорним пословима.

Иначе, владајућу већину у општини Стари град чине Бастаћева Група грађана „Чувари Старог града“ (махом бивши чланови ДС-а), СРС, ДЈБ и ДСС.

Оставите Коментар