Бивши посланик украјинске Раде Јевгениј Мурајев рекао је да Украјина неће опстати до 2050. године, пише РИА Новости.

Бивши парламентарац је путем свог јутјуб канала подсетио на тешку економску ситуацију у земљи, због које нема довољно новца за функционисање социјалних установа, што изазива велико незадовољство грађана.

То би према његовим речима могло довести до сукоба међу Украјинцима.

  • Овде Кулеба (министар спољних послова Украјине) каже да су Руси издали 490.000 пасоша у Донбасу. А колико је Румуна издало пасоше? А Мађари? А колико су пасоша Пољаци издали? Све те земље гледају нашу несрећу, а када почнемо да се међусобно убијамо они ће почети да нас „спасавају“. Сетите се да је до пакта Немачке и СССР Галиција припадала Пољској. До 1945. године је Закарпатје припадало Мађарима. А Екатерина Велика је изградила цео лук од Доњецка до Одесе. И на крају ће Украјини остати само комадић. Каква 2050. година, нећемо опстати до тада ако не почнемо да се бавимо својом земљом, ако не променимо правила игре унутар земље, ако не завршимо са сукобима и поставимо себи заједничке циљеве – рекао је Мурајев.

Он сматра да се проблеми Украјине могу решити федерализацијом земље, сматрајући да је држави чији региони имају шира овлашћења лакше да ступа у односе са суседним земљама.

На том трагу, Мурајев је рекао да је унитарна структура земље замка оснивача модерне Украјине, и рекао је да такав облик унутрашњег уређења није погодан за земљу са „таквом историјом и територијом“. Бивши посланик је навео Русију, Немачку и САД као примере успешних и стабилних држава са федералном структуром.

Оставите Коментар