Шиптари поново отварају сезону лова на Србе на Косову. И опет за то, да се не лажемо, имају дозволу Американаца. После пораза у Интерполу, након сазнања да је мала Србија успела да се избори са великом силом и да по први пут од 2008. на неком међународном форуму има већину земаља на својој страни – у Вашингтону је пала одлука да се Србима и Србији сломи кичма! И зато Харадинај дивља и зато нацистичке хорде зла у униформама РОСУ упадају на север и зато је, нажалост врло могуће, да ће Шиптари ових дана кренути у отворени, оружани напад.

Ако до тога дође, ако нас све заједно доведу у безизлазну ситуацију, држава ће морати да реагује онако како се реаговати мора. Војска Србије и српска полиција ући ће на Косово и заштитиће невин народ од новог погрома.

Ту нема и не сме да буде никакве дилеме. И то би морали одлично да разумеју сви они који доносе одлуке и у Вашингтону и у Лондону и у Бриселу, али пре свега то би морали да разумеју такозвани лидери лажне државе у Приштини.

Ако неко, било ко, мисли да ће Србија зарад ЕУ шаргарепе или било чега другог мирно гледати како Србе поново убијају и протерују само зато што су Срби, е па онда се тај неко, да простите, дебело зајебао! Није ово ни 1995, ни 1999, а није ни 2004. Није у Београду више на власти ни Слободан Милошевић, ни Килави Радован Борис Тадић и нема никакве шансе да ће наша држава ћутати, да ће реаговати само млаким саопштењима и само молебанима по црквама. Не!

Данас је Србија озбиљна држава, а на њеном челу је, Богу хвала, Александар Вучић – озбиљан и одговоран државник који ће до последњег тренутка чувати мир и неће повлачити нагле и непромишљене потезе, али ако буде морао неће часити часа. И као што побеђује у економији, у политици, као што све чешће и све убедљивије побеђује на међународној сцени, победиће он, победићемо сви ми и у том рату. Немојте имати никакве сумње.

Шта кажете? Биће то јалова победа? Заратићемо, због Косова, са целим светом? Немамо никакве шансе против великог и страшног НАТО пакта? Да, и? Шта онда ми да радимо? Да аплаудирамо шиптарским кољачима док убијају, пале и протерују Србе са Косова?! Да пристанемо на највеће национално понижење само зато што нам неко негде обећава чланство у нечему што заправо више и не постоји?!

Будимо озбиљни, јер озбиљна су времена. Нећемо рат. Не треба нам. Не желимо га. Учинићемо све да га не буде. Али ако су светски силници одлучили да нас гурну у рат са Шиптарима, напросто нећемо имати избора. И победићемо. Јер Срби су најјачи онда када се њиховим непријатељима учини да су најслабији.

Фелдцајгмајстер Оскар Поћорек, командант прве аустроугарске офанзиве на Србију, на дан почетка рата 28. јула 1914. свом најближем сараднику генералу Либоријусу фон Франку рекао је да ‘нема никакве сумње’ да ће Србија капитулирати и бити избрисана са карте за највише две недеље. Како се завршило, то сви знамо…

Драган Ј. Вучићевић